fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,886.00-2.44%
  • ethereumEthereum$1,205.04-3.04%
  • ElrondElrond$56.44-3.69%

Beniamin Mincu: “Se lucreaza la un stablecoin nativ pe Elrond”

 

CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a fost invitatul primului episod al sezonului 2 The Stakeborg Talks, show-ul moderat de Vlad Mercori. Discutiile au fost variate, de la inceputurile in crypto pentru Beniamin, evenimentele saptamanii trecute (colapsul Terra-Luna), pana la manifestarea admiratiei invitatului fata de multimiliardarul Elon Musk.

Una dintre cele mai interesante informatii dezvaluite de catre Beniamin, in lumina evenimentelor de saptamana trecuta in crypto, a fost faptul ca echipa Elrond lucreaza la lansarea unui stablecoin nativ pe blockchain-ul propriu, care sa fie “fully pegged si fully backed” cu dolarul si reglementat.

Beni a mentionat ca acest mecanism este total opus procesului de implementare a stablecoin-urilor algoritmice, un exemplu dat fiind UST-ul celor de la Terra Luna, care s-au confruntat cu o scadere masiva, data de neincrederea userilor in acesta si de faptul ca nu a fost garantat in totalitate.

De asemenea, Mincu a declarat ca pentru Elrond, focusul in acest moment este de a reusi sa faca onboarding cat mai rapid la 1 miliard de oameni, apoi urmarind sa incerce colaborari sau bridge-uri cu celelalte ecosisteme Layer 1.

Beniamin Mincu este convins ca in perioada urmatoare vom trece de la “nation states” la “network states”, cu “implicatii economice atat de mari, incat le vor depasi pe cele ale multor tari”, fiind de parere ca…

 

“nu daca se va intampla, ci cat de rapid am putea face acest lucru”.

 

Beniamin Mincu a mentionat ca se lucreaza la un nou model economic pentru Maiar Dex:

 

“utilitatea monedei exchange-ului este regandita si in urmatoarele 1-2 saptamani vom avea o conversatie cu intreaga comunitate, legata de un model nou economic, care ar trebui sa schimbe traiectoria exchange-ului si sa alinieze interesele cresterii adoptiei exchange-ului cu interesele token holder-ului”

 

Prima editie a show-ului The Stakeborg Talks, sezonul 2, a fost un real succes, formatul fiind unul nou, filmandu-se cu audienta, la teatrul Apollo 111 din Bucuresti.

Toate cele 130 bilete au fost sold out in primele 48 ore, chiar inainte sa se anunte invitatii.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.