fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,931.483.80%
  • ethereumEthereum$1,273.267.33%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.271.14%

Aave va lansa o platformă pentru clienții instituționali

aave pro

Aave e o platformă de credite descentralizată care permite userilor să împrumute cryptomonede și să câștige comisioane de pe urma acestora fără intervenția unui om de mijloc. Protocolul rulează pe blockchain-ul Ethereum.

Aave va lansa un protocol pentru liquidity pools pentru clienții săi instituționali, din pricina cererii tot mai mare pentru un astfel de serviciu. Noua platforma se va numi Aave Pro.

La momentul actual, Aave este cel mai mare protocol de acest tip de pe Ethereum, cu peste 10 miliarde de dolari în TVL (Total Value Locked), conform celor de la DeFi Pulse.

Noua platforma va necesita completarea unui proces de tip KYC (Know Your Customer), din moment ce urmărește să respecte un set de reglementări stricte, acțiune necesară pentru a asigura încrederea clienților instituționale.

Pentru acest proces KYC, protocolul DeFi a intrat într-un parteneriat cu firma de custodie a asset-urilor digitale Fireblocks. CEO-ul Ave, Stani Kulechov și cel al Fireblocks, Michael Shaulov, au organizat împreună un webinar intitulat ”Next Steps in Institutional DeFi.”

Cei care au participat la acest webinar au primit mai apoi un email în care se menționează faptul că Aave Pro va oferi servicii pentru 4 asset-uri crypto, și anume Bitcoin, Ether, Aave și USDC.

Aave Pro va avea exact aceleași funcții ca platforma de bază, doar cu pool-uri de lichiditate separate.

Cei de la Aave vor adăuga încă un layer de securitate pe lângă smart contracts V2, ceva permite accesul doar instituțiilor și corporaților care au trecut cu succes prin procesul KYC a celor de la Fireblocks.

Reprezentații Aave au menționat și că există planuri pentru un sistem de guvernanță descentralizat și pentru Aave Pro.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *