• bitcoinBitcoin$85,236.000.87%
  • ethereumEthereum$1,617.561.50%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.472.10%

Bitcoin mining ar putea reprezenta 0.9% din emisiile de carbon din lume în 2030

nydig

Un nou studiu realizat de NYDIG (New York Digital Investment Group) a dezvăluit că energia consumată de rețeaua Bitcoin va rămâne sub 0.5% din totalul la nivel global în următorul deceniu.

Studiul poartă numele de ”Bitcoin Net Zero” și s-a focusat pe evoluția consumului de energie a celei mai mari rețele blockchain din lume. Unul dintre aspectele importante este faptul că emisiile de carbon generate de rețea nu vor crește exponențial în următorii ani, chiar dacă prețul trece de 100,000 de dolari.

Chiar și cele mai pesimiste estimări arată că Bitcoin va consuma în continuare doar o mică fracțiune din totalul de energie electrică la nivel global.

“Even in our most aggressive, high price, scenario, in which Bitcoin reaches $10 trillion by 2030, its emissions amount to only 0.9 percent of the world’s total, and its energy outlay is just 0.4 percent of the global total.”

… explică cei de la NYDIG în raport. Pentru anul 2020, autorii au afirmat că rețeaua Bitcoin a consumat 62 terawatt-oră (TWh) de electricitate (0.4% din totalul de pe glob) și a produs 33 de milioane de tone de dioxid de carbon (0.1% din totalul de emisii de pe planetă).

La momentul actual, Bitcoin miners utilizează 101 TWh pe an, sau 0.45% din totalul de pe glob. Conform celor de la Cambridge University, rețeaua Bitcoin consumă mai multă energie decât unele țări, cum ar fi Filipine.

Totuși, cei de la Cambridge recunosc și că Bitcoin consumă mai puțină energie decât toate frigiderele din SUA la un loc. Studiul celor de la NYDIG dezvăluie că se fac pași către adopția unor surse de energie verde din partea Bitcoin miners de pe glob.

Acest lucru înseamnă că pe termen lung, emisiile de carbon ale rețelei vor scădea. Efectul va fi amplificat de trecerea la nivel global de tot mai multe țări la utilizarea surselor de energie verzi.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *