fbpx
  • bitcoinBitcoin$57,005.000.42%
  • ethereumEthereum$4,550.92-0.02%
  • ElrondElrond$359.34-15.08%

Vitalik Buterin la București

 

După cum anunțasem încă de ieri, pe canalul de YouTube Cryptonita, zilele acestea, Vitalik Buterin se află în București. Se pare că motivele vizitei fondatorului Ethereum în România încă nu sunt întru totul cunoscute publicului interesat, însă am putut afla mai multe despre cum vede acesta atât situația actuală, cât și viitorul Ethereum, dintr-un scurt interviu acordat Stakeborg, pe care echipa Cryptonita vă propune să îl vedeți aici:

 

 

Buterin a vorbit deschis despre comunitatea crypto din România, menționând pe bună dreptate că e destul de dificil să își formeze o părere încă din prima zi. El a amintit că, cel puțin din punct de vedere tehnic, apreciază meritele echipelor care dezvolta proiecte autohtone, cum ar fi Elrond și a sugerat că orice inițiativă în domeniu, care își propune să aducă îmbunătățiri la nivel macro pe baza sectorului crypto, trebuie apreciată și încurajată.

De asemeni, din perspectiva sa, înțelege că nisa crypto în România este abia în faza în care procentul de useri care au cunoștințe tehnice aprofundate este cu mult depășit de către cel al utilizatorilor lipsiți de interese tech în aceasta zona și care sunt preocupați mai mult de provocările practice pe care zona DeFi ar trebui să le rezolve.

Buterin a amintit că încearcă să promoveze cât mai mult soluții cum sunt social recovery wallets sau multisignature wallets, modalități de a păstra în siguranță fonduri și de a le recupera facil, într-un sistem care tinde spre descentralizare.

Vitalik Buterin s-a arătat interesat să cunoască mai multe despre situația autohtonă în ceea ce privește reglementările legate de spațiul crypto și a subliniat importanța soluțiilor Layer-2, amintindu-le ca alternative viabile, mai ales pentru userii excluși din sistemele financiare tradiționale.

Într-o notă optimistă, a discutat pe scurt despre faza actuală de tranziție, în care Layer-2 solutions devin în sfârșit realitate, amintind ca totul se îndreaptă mai nou spre o compatibilitate EVM

Aducând ca argument și exemplul Arbitrum, lansat la sfârșitul lunii august pe mainnetul Ethereum, Vitalik apreciază că efortul spre scalablitate este în sfarsit în faza în care începe să-și confirme recompensele.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *