fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,309.001.21%
  • ethereumEthereum$4,233.747.31%
  • ElrondElrond$259.829.71%

Update: Peste 200,000 de ETH au fost burned în urma EIP-1559

ethereum eip-1559

 

Upgrade-ul EIP-1559 al rețelei Ethereum ce a introdus un mecanism de burning a dus la burn-ul a peste 200,000 de tokeni ETH – aproximativ 680 milioane de dolari.

La momentul actual, aproximativ 300 ETH (1.2 milioane de dolari) sunt burned în fiecare oră. EIP-1559 a fost lansat la începutul lunii august ca un pas important în trecerea la Ethereum 2.0 și modelul Proof-of-Stake.

EIP-1559 face ca tokenii ETH care ar fi fost trimiși către miners în mod normal, să fie distruși, deci scoși din circulație. Mișcarea nu a fost bine primită de către miners din moment ce aceștia au investit mult în plăci video performante, pentru miningul de Ethereum, iar acum profiturile lor au fost reduse.

Merge-ul dintre prima iterație a rețelei Ethereum și Ethereum 2.0 va avea loc spre sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, conform lui Vitalik Buterin, unul din co-fondatorii rețelei.

E important de menționat faptul că unul dintre cele mai așteptate efecte ale upgrade-ului a fost reducerea sau cel puțin stabilirea unui grad de previzibilitate a gas fees (taxele pe tranzacții) ale rețelei.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar taxele continuă să rămână mari, ba chiar crescând de-a lungul timpului din cauza exploziei de interes din spațiul NFT și deci a numărului mare de tranzacții ce duce la aglomerarea rețelei.

Taxa la momentul scrierii articolului pentru un simplu swap pe Uniswap este de aproximativ 75 de dolari. Platforma care generează cel mai mult trafic și deci cele mai multe fees este OpenSea.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *