fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,942.00-0.47%
  • ethereumEthereum$1,879.05-0.87%
  • ElrondElrond$60.30-1.44%

Uniswap v3 depășește SushiSwap ca volum de tranzacții

 

În ciuda faptului că a fost lansat pe mainnet-ul Ethereum acum doar două săptămâni, Uniswap v3 a depășit deja SushiSwap și a ajuns al doilea cel mai popular exchange descentralizat după volum de trading.

Astăzi, Ryan Watkins, analist Messari a publicat date care arată că de pe 16 mai, v3 a găzduit cu 15% mai multe tranzacții în comparație cu SushiSwap, adică un volum de 6.5 miliarde dolari versus 5.6 miliarde.

 

Yesterday Uniswap V3 reached 81% of the volume as Uniswap V2.

This is all without liquidity incentives, passive LP managers, or even its soon to come layer-2 deployment. pic.twitter.com/L93wExSKHZ

 

… a anunțat Watkins într-un tweet.

Conform acestor date, și considerând că v3 se apropie de volumul de trading zilnic al v2, deși are doar 15% din TVL (Toval Value Locked), se pare că v3 își realizează obiectivul de creștere a eficienței capitalului.

Watkins a mai adăugat și că v3 este singurul AMM (Automated Market Maker) care își schimbă peste 100% din cele 900 de milioane de dolari în TVL zilnic. Acest turnover este echivalent cu 104% din TVL-ul platformei, Uniswap v2 fiind pe locul 2 cu 20%, SushiSwap pe 3 cu 16%, urmați de Bancor cu 6% și Balancer cu 5%.

Cota de piață combinată între v2 și v3 arată că Uniswap reprezintă acum peste 60% din trading-ul pe DEX-uri Ethereum.

Fondatorul Uniswap, Hayden Adams, a anunțat printr-un tweet că scalarea de tip layer 2 este acum următorul obiectiv pentru Uniswap v3, cu scopul de a reduce taxele suportate de utilizatori.

 

”The demand and value prop of defi is quite clear at this point

And so are next steps – L1 and L2 scaling to support more users while lowering fees.”

 

… a scris acesta.

Volumul pe Uniswap v3 a părut să crească inițial, în timpul nebuniei aduse de meme-coinuri la începutul lunii mai, duetul Ether/Shiba Inu ($SHIB) fiind cel mai dominant în termeni de taxe generate și număr total de tranzacții, ajungând pe locul 3 ca volum de trading săptămânal la 5 zile după lansarea platformei.

Akita Inu ($AKITA) și Dogelon Mars ($ELON) au fost pe locul 5 și 6, după numărul de tranzacții.

Între timp, SHIB a căzut pe locul 7 după volum și pe locul 3 după taxe generate, dar reprezintă în continuare jumătate din numărul de tranzacții pe Uniswap v3.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.