fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,961.00-0.35%
  • ethereumEthereum$1,883.01-0.85%
  • ElrondElrond$60.40-1.25%

TVL-ul în rețelele layer-2 de pe Ethereum ajunge la un nou ATH

ethereum layer-2

Valoarea totală blocată (TVL) de pe rețelele tip layer-2 (L2) construite pe Ethereum a ajuns la un nivel record pe măsură ce gas fees medii continuă să crească. Conform platformei L2beat, TVL-ul a ajuns la 5.64 miliarde de dolari.

Protocoalele L2 sunt populare datorită viteze de tranzacții mai mare și a taxelor mai mici, față de Ethereum. Adopția acestora a crescut semnificativ în luna noiembrie, aceeași lună în care s-au înregistrat cele mai mari valori medii pentru gas fees din istoria rețelei Ethereum.

Cel mai mare procent din TVL se află pe Arbitrum – aproximativ 2.67 miliarde de dolari, sau în jur de 45% din total. Pe locul doi se află exchange-ul de derivative dYdX cu 975 de milioane de dolari, iar pe 3 DEX-ul Loopring cu 580 de milioane.

Pentru a ne forma o idee mai bună despre creșterile din noiembrie, precizăm că la începutul lunii octombrie (2021), TVL-ul pe rețelele L2 era de 2.68 de miliarde de dolari. Valoarea de azi reprezintă deci o creștere de aproximativ 110%.

Conform datelor Bitinfocharts, gas fees medii pe Ethereum sunt acum 40 de dolari. Cea mai mare valoare din ultimul timp s-a înregistrat pe 9 noiembrie – 65 de dolari. În ultimele 4 luni, acestea au crescut cu peste 700%.

Gas fees depind evident de tipul de tranzacție. Un simplu transfer de tokeni ERC-20 poate costa în jur de 45 de dolari, în timp ce o interacțiune cu un smart contract pe Uniswap poate ajunge și la 140 de dolari, conform datelor Etherscan.

Înregistrarea unui nume pe ENS (Ethereum Name Service) poate costa sute de dolari, în ciuda faptului că domeniul în sine costă doar câțiva dolari pe an.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.