fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,095.003.55%
  • ethereumEthereum$4,361.1812.91%
  • ElrondElrond$258.729.60%

Optimism lansează un nou upgrade

optimism

Conform unui blog post publicat pe 18 septembrie, cei de la Optimism anticipează că protocoalele de pe Ethereum vor putea fi integrate cu rețeaua lor printr-un singur click până la sfârșitul lunii octombrie.

“Anyone who has written code targeting Geth can now deploy without change — even for advanced features like traces and gas.”

… au declarat aceștia. Optimism este un proiect sprijinit de fundația Ethereum ce se ocupă cu dezvoltarea unei rețele roll-up layer-2. În articol se precizează și că cei de la Optimism au modificat codul sursă al platformei lor pentru a o face compatibilă și cu alte rețele non-EVM.

“Re-implementing security-critical EVM features is costly; every additional line of code introduces the risk of vulnerabilities.”

… explică aceștia. Echipa spune că a reușit să obțină o compatibilitate completă cu EVM, iar următorul pas este facilitarea unor integrări cu OpenEthereum și Erigon prin intermediul a mai puțin de 1000 de linii de cod, după cum speră aceștia.

Progresul echipei Optimism apare într-o perioadă în care tot mai mult capital de pe mainnet-ul Ethereum se mută pe chain-uri compatibile cu EVM și soluții layer-2 într-o încercare de a minimiza taxele de tranzacții notorii deja pe Ethereum.

Conform Dune Analytics, rivalul celor de la Optimism, rețeaua Arbitrum, găzduiește deja 2.62 miliarde de dolari în TVL (Total-Value Locked), deși a fost lansată acum mai puțin o lună.

Bridge-ul ERC20 Polygon se află pe locul doi cu 2.35 miliarde de dolari în TVL, urmat de Avalanche cu 1.86 miliarde și Fantom Anyswap cu 476 milioane de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *