fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,767.00-0.05%
  • ethereumEthereum$4,539.32-0.17%
  • ElrondElrond$358.80-13.43%

Numărul de monede ETH deținute de miners atinge cel mai inalt nivel de dupa 2016

ethereum mining

Numărul de cryptomonede ETH deținute de miners atinge niveluri similare cu cele din 2016, reprezentând aproximativ 0.45% din supply-ul total. Miners își vând în mod normal monedele pentru a-și acoperi costurile facturilor la electricitate și pentru hardware.

O acumulare de acest tip înseamnă însă că aceștia speră să vândă monedele la prețuri mult mai mari în viitor. Hash rate-ul Ethereum a scăzut simțitor odată cu interdicțiile impuse de China în luna mai, însă s-a recuperat complet în ultimele 3 luni și chiar a ajuns la noi ATHs.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda suspendării operațiunilor SparkPool și BeePool în ultimele săptămâni. În mod interesant, nu s-a observat o scădere prea evidentă în hashrate-ul rețelei, care a ajuns la un ATH de 745 terahashes pe secundă (TH/s) pe 5 octombrie, conform celor de la Bitinfocharts.

Se pare că miners au început să stocheze monedele minate încă din luna august, după upgrade-ul London, așteptându-se ca prețul monedei să crească în urma introducerii mecanismului deflaționist.

Conform celor de la Ultrasound.money, aproximativ 473,120 ETH au fost deja burned de la lansarea upgrade-ului, echivalentul a 1.7 miliarde de dolari. Aproximativ 6.7% din supply-ul aflat în circulație a fost de asemenea pus la staking pe Beacon Chain-ul Eth2. 6.7% din supply înseamnă aproximativ 7.9 milioane de ETH – și la un preț de 3577 de dolari per monedă, asta înseamnă 28 miliarde de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *