
Numărul de cryptomonede ETH deținute de miners atinge niveluri similare cu cele din 2016, reprezentând aproximativ 0.45% din supply-ul total. Miners își vând în mod normal monedele pentru a-și acoperi costurile facturilor la electricitate și pentru hardware.
O acumulare de acest tip înseamnă însă că aceștia speră să vândă monedele la prețuri mult mai mari în viitor. Hash rate-ul Ethereum a scăzut simțitor odată cu interdicțiile impuse de China în luna mai, însă s-a recuperat complet în ultimele 3 luni și chiar a ajuns la noi ATHs.
Acest lucru s-a întâmplat în ciuda suspendării operațiunilor SparkPool și BeePool în ultimele săptămâni. În mod interesant, nu s-a observat o scădere prea evidentă în hashrate-ul rețelei, care a ajuns la un ATH de 745 terahashes pe secundă (TH/s) pe 5 octombrie, conform celor de la Bitinfocharts.
Se pare că miners au început să stocheze monedele minate încă din luna august, după upgrade-ul London, așteptându-se ca prețul monedei să crească în urma introducerii mecanismului deflaționist.
Conform celor de la Ultrasound.money, aproximativ 473,120 ETH au fost deja burned de la lansarea upgrade-ului, echivalentul a 1.7 miliarde de dolari. Aproximativ 6.7% din supply-ul aflat în circulație a fost de asemenea pus la staking pe Beacon Chain-ul Eth2. 6.7% din supply înseamnă aproximativ 7.9 milioane de ETH – și la un preț de 3577 de dolari per monedă, asta înseamnă 28 miliarde de dolari.