fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,747.00-2.72%
  • ethereumEthereum$3,006.01-2.05%
  • ElrondElrond$215.5210.45%

Noii investitori instituționali preferă Ether în locul Bitcoin

ether vs bitcoin

 

Investitorii instituționali continuă să prefere ETH în loc de BTC, aceste investiții reprezentând acum mai mult de un sfert din totalul de AUM (Assets Under Management) crypto.

Conform raportului Digital Asset Fund Flows Weekly al CoinShares, în ultima săptămână agenții instituționali au investit peste 74 de milioane de dolari în piața crypto, încercând să profite de pe urma crash-ului recent care a cauzat prețul multor monede să scadă cu peste 50%.

Peste 63% din aceste investiții, adică în jur de 46.8 milioane de dolari, au vizat Ether. Alte investiții importante au fost făcute în multiple asset-uri crypto cum ar fi Cardano (5.2 milioane), XRP (4.5 milioane) și Polkadot (3.8 milioane).

Deși inflow-ul de cash spre Bitcoin a fost depășit de Ethereum (47.9 milioane de dolari în BTC vs 147.7 milioane ETH), Bitcoin este în continuare pe primul loc în ceea ce privește investițiile anuale, cu 4.4 miliarde de dolari în comparație cu cele 973 de milioane ale Ether.

Totuși, creșterile recente ale Ether au reaprins speculațiile legate de o posibilă depășire a BTC de către Ether (așa numitul ”the flippening”), cel din urmă depășind Bitcoin în termeni de trading volume și ca profituri din comisioane de tranzacții.

Conform datelor CoinGecko, Ether este acum al doilea cel mai tranzacționat asset crypto, cu 38.8 miliarde de dolari trading volume zilnic, fiind depășit doar de Tether, cu 103 miliarde de dolari.

În comparație, volumul de trading Bitcoin a fost în jur de 33 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *