fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,940.00-0.51%
  • ethereumEthereum$1,877.75-0.89%
  • ElrondElrond$60.37-1.46%

Ethereum: Developerii au decis cum să abordeze ”difficulty bomb”-ul rețelei

 

Developerii Ethereum au căzut de acord vineri, la o modalitate de a amâna un ”difficulty bomb” care lăsat nesupravegheat ar putea încetini rețeaua Ethereum vara aceasta.

Acest difficulty bomb e o porțiune de cod vechi, care face ca mining-ul pe Ethereum să fie mai încet și mai puțin profitabil de-a lungul timpului printr-o creștere exponențială a perioadei de timp dintre două block-uri noi create.

”Bomba” a fost plantată în 2015 pentru a stimula developerii să implementeze Ethereum 2.0.

 

”Given that the amount on hashrate on the network can influence the bomb, James said we should re-run the script in a few months to make sure we’re still on track. I will do date in ~2 months ??”

 

… a anunțat Tim Beiko, un developer Ethereum, pe Twitter.

Ethereum 2.0 migrează rețeaua de la Proof-of-Work, la Proof-of-Stake.

Durează, în medie, 13 secunde pentru a mina un block de Ethereum la momentul actual. Fără a adresa problema amintită, acest număr va crește la peste 20 de secunde până la sfârșitul anului.

Vineri, developerii Ethereum au căzut de acord cu privire la numărul de block-uri necesare pentru a întârzia “bomba” până în decembrie.

Calculele pentru acest lucru au fost realizate de James Hancok, un developer principal al Ethereum. 

 

”The bomb’s always there, and we defuse it by turning the blocktime back just for the bomb.” 

 

… a comentat acesta pentru publicația Decrypt.

Propunerea lui Hancock întârzie “bomba” cu 9,700,000 de blocks.

Tim Beiko, un alt developer Ethereum a declarată că, o propunere de a o întârzia până la primăvara anului viitor a fost respinsă de echipă, argumentând că nu este necesar.

Cei din spatele Ethereum se așteaptă ca în decembrie, rețeaua va permite Ethereum 1.0, bazat pe un mecanism PoW, să comunice cu Ethereum 2.0, noua rețea care se bazează pe PoS. Fenomen cunoscut ca ”the Merge”.

 

“If the Merge is ready by December, we won’t need to do anything about the bomb because we will move away from mining entirely.”

 

… a anunțat Beiko.

Dacă planurile pentru acest Merge nu vor fi implementate, fork-ul Shanghai, care se preconizează că va fi lansat în octombrie, va întârzia din nou “bomba”.

Aceasta a fost amânată de 3 ori până acum, prima dată în octombrie 2017, apoi în februarie 2019 și ultima dată în ianuarie 2020. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.