• bitcoinBitcoin$85,192.000.63%
  • ethereumEthereum$1,595.800.35%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.13-2.11%

Ethereum coboară sub 600 dolari, monedele alternative intrând în volatilitate extremă

Ethereum a coborât sub 600 de dolari americani, un prag crucial despre care analiștii spun că va determina dacă acestă criptomonedă își va păstra statutul căpătat în timp.

Piața cryptomonedelor a avut de suferit zilele acestea, ca urmare a veștilor că Ripple este dat în judecată oficial de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare. XRP este altcoinul cel mai volatil de pe piață la ora actuală, pierzând în jur de 40% din valoarea sa în exchangurile de top. Ca urmare a presiunii puternice de vânzare de pe piața altcoin, ETH a scăzut sub 600 de dolari, coborând până la 573 de dolari, înregistrând o scădere de aproape 8% de ieri până azi.

Altcoinurile trec printr-o perioadă volatilă

Ethereum este, la ora actuală, traded sub nivelul de susținere, cu 580 de dolari, după ce s-a aflat pe linia de plutire în lunile anterioare. Bitcoin a scăzut, de asemenea, la 22.880,01 dolari. Totuși, nu a experimentat o volatilitate la fel de mare ca altcoinurile, iar fluctuațiile acestora ar putea să fie normale, spun experții.

CEO-ul Dan Morehead de la Pantera Capital susține că e normal ca altcoinurile să aibă mai multe fluctuații decât Bitcoinul, deoarece au un grad “beta“ mai mare, adică înregistrează mișcări mai mari pe piață.

Volatilitatea este motivul pentru care investitorii cu vechime nu se prea apropie de crypto, însă capitalizarea pieții de către Bitcoin și progresul general ar putea oferi semnele unei piețe stabile, ceea ce înseamnă că Ethereum, a doua cea mai puternică cryptomonedă, ar putea să-i urmeze pașii. Mai mulți experți sunt de părere că Bitcoinul, de-a lungul anilor, s-a maturizat într-un asset mai puțin volatil.

Bitcoin, cel mai puțin volatil crypto

Povestea Bitcoin s-a schimbat drastic în acest an, urcând de la 4.000 de dolari la începutul anului la cifra uriașă de 24.000 de dolari. Bitcoin a fost susținut de investitori instituționali în 2020, ceea ce a ajutat mult în stabilirea unei reputații ca hedge contra inflației și investiție sigură.

“As we know, volatility is a relative measure. In the current environment, Bitcoin is actually less volatile than it has been in the past.” – CSO-ul CoinShares, Meltem Demirors

Potrivit acestuia, Bitcoinul a experimentat mai puțină volatilitate decât bursa de valori în acest an, ceea ce-i susține declarația. Poate că în anii ce vin, Ethereum va trece prin aceleași etape, pe măsură ce industria crypto continuă să crească și ETH-ul devine mai cunoscut.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *