fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,942.00-0.47%
  • ethereumEthereum$1,879.05-0.87%
  • ElrondElrond$60.30-1.44%

Ether ajunge la 3500 de dolari: creșteri record în ultimele 10 zile

 

A doua cea mai mare cryptomonedă ca market cap, a ajuns luni la o valoare de 3500 de dolari, marcând o creștere de 2% pe parcursul zilei. 

Dacă această creștere se menține până la 23:59 UTC, Ether va stabili un record consecutiv de 10 zile, cea mai lungă perioadă de acest gen, din ianuarie 2018, conform datelor publicate de Coinbase.

Valoarea ETH, cryptomoneda nativă blockchain-ului Ethereum, aproape că s-a cvintuplat în acest an, fapt datorat unei mobilizări generale a pieței, alimentată de speculații cu privire la viitorul sectorului DeFi și a altor nișe, precum NFTs.

Există, de asemenea, dovezi care indică o creștere solidă a volumului de tranzacții și a altor indicatori economici, după cum au constatat oficiali ai companiei de Blockchain analytics, Glassnode, printr-un tweet.

În 2021, Ether și-a eclipsat “fratele mai mare” (BTC), care la rândul său, și-a dublat valoarea anul acesta. 

Market cap-ul ETH a ajuns acum la 400 de miliarde de dolari, dar este în continuare cu mult sub cel al Bitcoin, care are a atins 1.04 trilioane de dolari.

Creșterea în popularitate a contractelor futures Ether, listate pe Chicago Mercantile Exchange (CME), indică faptul că diverse instituții își doresc expunere la cryptomonede pe baza derrivatives markets.

Open Interest, în contractele futures CME, a ajuns luni la un nivel record, de 473 milioane de dolari, marcând o creștere de 23 de ori, în comparație cu valoarea din prima zi (20 de milioane de dolari), conform datelor oferite de Skew. Aceste contracte Futures Ether au fost lansate pe CME în data de 8 februarie.

Datele CME demonstrează existența unei continue creșteri a influenței banilor proveniți din instituții pe piața crypto, după spuselor unor analiști OKEx.

 

“Chicago Mercantile Exchange futures are one of the primary ways that institutional investors can get exposure to crypto”

 

Au declarat analiști Coin Metrics, în newsletter-ul săptămânal al website-ului.

Spre deosebire de majoritatea platformelor de trading crypto, CME este supusă la reglementări în SUA și are o experiență lungă cu contracte derivate tradiționale, fapt ce o transformă într-o opțiune de încredere pentru instituții.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.