fbpx
  • bitcoinBitcoin0.97%
    $28,841.00
  • ethereumEthereum-0.25%
    $1,816.04
  • elrond-erd-2MultiversX-3.44%
    $43.47

Dean Tribble: Mulți developeri JS vor intra în spațiul Web3

dean tribble agoric

Într-unul dintre cele mai recente podcast-uri, cei de la Stakeborg Talks au reușit să îl aducă la masa de discuții pe Dean Tribble, CEO-ul Agoric, un developer care a lucrat de asemenea la Microsoft timp de 9 ani.

Acesta se ocupă în mod particular cu smart contracts și modul în care acestea pot fi scrise automat prin intermediul unor scripturi scrise în JavaScript, acesta fiind și subiectul principal de discuție abordat împreună cu Vlad de la StakeBorg.

Mainnet-ul Agoric a fost construit pe baza SDK-ului Cosmos, deci utilizează un mecanism de consens de tip Proof-of-Stake similar cu cel al Cosmos. La momentul actual, acest Mainnet 0, după cum îl numește Tribble, este singurul operațional (cel care include doar mecanismul de consens).

Următorul pas constă în Mainnet 1, ce va include environment-ul JavaScript necesar pentru manipularea de smart contracts, precum și mai multe servicii financiare. Roadmap-ul complet poate fi găsit pe website-ul oficial.

Un punct interesant abordat de aceștia este gradul de ”entitlement,” după cum l-a numit Vlad, aflat în creștere pe piața crypto, pe măsură ce aceasta devine mainstream. Tribble argumentează că deși acest lucru este adevărat, să începi o companie este extrem de dificil și necesită un anumit grad de optimism (exagerat poate, în multe cazuri).

În legătură cu dezvoltarea pieței, Vlad menționează că într-unul dintre rapoartele lor, cei de la Electric Capital spun că aproximativ 2000-3000 de developeri s-au alăturat spațiului Web3 în fiecare lună în ultimele luni din 2021.

Acest număr se datorează numărului mare de noi proiecte ce au apărut (și continuă) să apară pe piață. Tribble afirmă că există în continuare un număr mare de developeri, în special cei seniori, care se uită la piața crypto și așteaptă ca aceasta să se maturizeze.

Learning curve-ul este destul de mare dacă vorbim de o trecere de la JavaScript sau alt limbaj de programare tradițional (și infrastructura aferenta) și Solidity de pe Ethereum, de exemplu.

Acest număr mare de developeri cunosc cel mai probabil JavaScript, de unde și interesul special acordat de Tribble și compania sa pentru dezvoltarea unui sistem ce poate integra cumva smart contracts cu acest limbaj de programare extrem de popular în rândul dezvoltatorilor software.

Podcast-ul are o oră, iar cei doi abordează mai multe subiecte interesate, printre care și tokenomics legat de proiectul lui Tribble.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *