fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,514.00-0.50%
  • ethereumEthereum$3,149.15-0.97%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.25-0.70%

Cofondator Ethereum: Gas fees mari sunt o măsură a succesului rețelei

joe lubin ethereum

Pe măsură ce popularitatea rețelei Ethereum a tot crescut în ultimul an, la fel s-a întâmplat și cu taxele medii pe tranzacții (gas fees). Acest lucru a generat periodic dezbateri aprinse cu privire la fiabilitatea rețelei, și a dus la creșterea în popularitate a competitorilor ca Solana, Avalanche și Polkadot.

Dezbaterea legată de gas fees a ajuns la un punct critic luna trecută când cofondatorul Three Arrows Capital a declarat pe Twitter că a ”părăsit rețeaua Ethereum,” deși a fost un susținător al acesteia în trecut.

Acesta pare să își fi schimbat însă poziția între timp, firma sa cumpărând 156,000 de Ether în cursul dip-ului cauzat de crash-ul recent al pieței.

Acum însă, Joe Lubin, unul dintre cofondatorii Ethereum și CEO al ConsenSys spune că gas fees mari sunt ”o cale de măsura succesul rețelei Ethereum.” Lubin și-a exprimat acest punct de vedere în cadrul unui interviu cu Decrypt, pe scena Dcentral a evenimentului Art Basel din Miami de săptămâna trecută.

“They’re a growth pain, they’re something that can’t be avoided. When a new technology becomes successful, it always has scaling issues.”

… adaugă cofondatorul. Lubin este optimist însă că Ethereum 2.0, care ar trebui să fie lansat în Q2-Q3 2022, va adresa problema gas fees, precum și cea a consumului mare de energie electrică.

Acesta descrie rețele ca Solana și Avalanche, competitori ai Ethereum practic, drept ”cool system,” cu adăugarea că nici ele nu pot scăpa de taxe de tranzacții mai mari odată ce rețelele devin supraîncărcate.

Chiar și cu existența acestor competitori, Lubin spune că Ethereum va fi ”blockchain-ul de blockchain-uri,” sistemul principal pe care vor fi executate tranzacții, integrat însă cu alte rețele și tehnologii.

Lubin a subliniat de asemenea că numărul de validatori ai Ethereum se apropie astăzi de 200,000, iar odată cu Ethereum 2.0 și trecerea la PoS, numărul va crește exponențial.

 “Entities like JPMorgan, Goldman Sachs, et cetera, in my opinion are FOMO’ing at the mouth to get into our ecosystem.”

… a comentat cofondatorul despre actorii instituționali. Reamintim că FOMO se referă la ”Fear of Missing Out,” un termen popular în cercurile crypto. Deși Lubin spune că acest lucru nu e neapărat rău, instituțiile ca JPMorgan sunt unele masive, supuse deci unor reglementări destul de stricte..

Aceste reglementări nu vor face ca instituțiile să poată integra rețele ca Ethereum într-un mod simplu, așa că executivii lor încearcă să găsească alte căi de a intra în spațiul crypto.

Lubin a afirmat că unii dintre investitorii instituționali văd investițiile în companiile crypto, cum ar fi ConsenSys, ca pe un proxy în intrarea în ecosistemul Ethereum.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *