fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,413.00-4.63%
  • ethereumEthereum$3,085.27-5.28%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.42-4.73%

Bitcoin cade la $26.9K după comentariile aspre ale lui Powell de la Federal Reserve

Bitcoin în cădere liberă după declarațiile surprinzătoare ale lui Powell. Ce înseamnă asta pentru viitorul crypto?

Declarații neașteptate

Miercuri, într-o mișcare anticipată pe scară largă, Federal Reserve din SUA a menținut politica monetară stabilă, lăsând rata dobânzii de referință între 5,25% și 5,50%. Oficialii Fed au proiectat, de asemenea, menținerea ratelor dobânzilor mai ridicate pentru anul viitor la aproximativ 5,1%, un salt semnificativ față de 4,3% în predicția din iunie. Ei prevăd și o creștere economică mai puternică pentru acest an, așteptându-se la o creștere reală a PIB-ului de 2,1% față de o prognoză de 1% în iunie.

Reacția Bitcoin

Prețul Bitcoin (BTC) a rămas stabil în jurul valorii de $27,200 în minutele care au urmat anunțului băncii centrale, dar a căzut ulterior cu aproximativ 1% la $26,900, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a declarat într-o conferință de presă că banca centrală va face mai multe majorări ale ratei dobânzii dacă economia rămâne mai puternică decât se aștepta.

Ce urmează pentru prețul BTC?

„Este greu pentru noi să luăm anunțul de astăzi cu prea mult optimism”, a declarat Michael Silberberg, șeful relațiilor cu investitorii de la AltTab Capital. Noelle Acheson, analist crypto și macro, a menționat că „ratele mai ridicate, un dolar mai puternic și scăderile pieței bursiere nu sunt bune pentru BTC”, dar a recunoscut că piețele crypto au primit știrile relativ bine, sugerând că ar putea exista un „suport de cumpărare” la nivelurile actuale.

Concluzii

În lumina evenimentelor recente, participanții la piață au estimat o probabilitate de 71,5% că nu va exista nicio schimbare a ratei dobânzii la următoarea întâlnire din noiembrie a FOMC și au dat șanse de 53,4% de a menține ratele la nivelul actual până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum se va desfășura situația în lumea crypto în lunile următoare.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *