fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,894.00-5.08%
  • ethereumEthereum$3,220.41-8.48%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.73-17.43%

Euforia Minerilor Bitcoin: Record de Venituri în Ajunul Halving-ului

Un prag istoric depășit

În luna martie, minerii de Bitcoin au atins un nivel record de venituri, insumând 2 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de The Block. Această sumă, care include 85,81 milioane de dolari proveniți din taxe de tranzacție și 1,93 miliarde de dolari din subvenții pe bloc, depășește vârful anterior de 1,74 miliarde de dolari din mai 2021. Cu evenimentul de înjumătățire al recompensei pe bloc așteptat să aibă loc în aprilie, minerii se pregătesc pentru provocări economice semnificative.

Pionierii mineritului de Bitcoin

Foundry, un pool de minerit din SUA, a dominat luna trecută, minând 1.300 de blocuri, sau 29,4% din totalul blocurilor. AntPool se clasează pe locul al doilea, cu 997 de blocuri miniere, urmat de ViaBTC și F2Pool. Pool-urile mai mici, cum ar fi Mara Pool de la Marathon Digital și pool-ul de minerit al Binance, au contribuit cu mai puțin de 5% la totalul blocurilor miniere.

O schimbare iminentă

Recompensa curentă de 6,25 BTC pe bloc urmează să fie redusă la 3,125 BTC după înjumătățire, punând presiune asupra profiturilor minerilor dacă prețul Bitcoin nu crește considerabil. Deși istoric, prețul Bitcoin a crescut la câteva săptămâni după halving, există îngrijorări că minerii cu dificultăți financiare ar putea fi forțați să își unească forțele sau să înfrunte probleme economice serioase.

Perspectivele industriei

Cu toate acestea, dinamica cerere-ofertă a suferit schimbări importante, în parte datorită fondurilor tranzacționate pe bursă (ETF-uri) bazate pe Bitcoin, care au cumpărat 66.008 BTC în martie, depășind producția de 25.513 BTC a minerilor. Această discrepanță între cerere și ofertă ar putea influența pozitiv prețul Bitcoin, oferind o rază de speranță pentru minerii care se confruntă cu o perioadă de incertitudine economică.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *