fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,219.000.74%
  • ethereumEthereum$3,565.034.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.132.47%

ANAF avertizează cu privire la o escrocherie în numele instituției: Fals inspector fiscal cere peste 2.000 de dolari în criptomonede

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează asupra unei noi escrocherii care se desfășoară în numele instituției.

Un individ necunoscut s-a prezentat ca fiind inspector superior ANAF și a cerut o sumă mare de bani în cryptomonede, respectiv 2.178 USD, prin intermediul unei adrese de e-mail false care nu aparține instituției.

Această cerere frauduloasă a fost sesizată de un contribuabil care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului său, ceea ce a determinat ANAF să emită un avertisment în acest sens.

ANAF reiterează că orice persoană fizică care urmează să fie supusă verificării fiscale va primi un aviz de verificare, care cuprinde toate informațiile necesare. Avizul va conține, printre altele, temeiul juridic al verificării, data de începere a verificării, perioada ce urmează să fie supusă verificării, posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a verificării, solicitarea de informații și înscrisuri pentru verificare, solicitarea de depunere a declarației de patrimoniu și venituri, precum și numele și prenumele unuia dintre membrii echipei de inspectori fiscali și numărul său de telefon.

Este important ca toți contribuabilii să fie vigilenți și să verifice autenticitatea oricărei cereri primite în numele ANAF sau al altor instituții, înainte de a furniza informații sau a face plăți. În cazul în care aveți suspiciuni cu privire la situația fiscală a dumneavoastră, este recomandabil să contactați administrația fiscală din raza domiciliului dumneavoastră.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *