fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,928.00-0.25%
  • ethereumEthereum$4,552.98-0.42%
  • ElrondElrond$359.44-15.05%

Alt mining pool Ethereum își închide operațiunile din cauza restricțiilor impuse din China

ethereum mining

Cei de la BeePool, al 4-lea mining pool după hashrate de pe rețeaua Ethereum, au anunțat marți, 28 septembrie că își for suspenda activitățile pe teritoriul Chinei din cauza noilor interdicții impuse de guvern.

Începând de ieri, înregistrarea de noi useri a fost complet stopată, iar conturile userilor existenți vor fi închise. Toate serviciile de mining sunt așteptată să înceteze până la data de 15 octombrie.

Ieri, 28 septembrie, un alt articol de pe cryptonita sugera că al doilea cel mai mare mining pool de pe Ethereum, SparkPool, își va înceta activitatea în industrie până la sfârșitul lunii septembrie din motive similare. BeePool și SparkPool contribuie adunat la peste 25% din hashrate-ul Ethereum.

Deși China a introdus interdicții similare spre începutul anului 2021, acestea au fost în mare parte axate pe Bitcoin mining. Acum însă, se pare că atenția guvernului se află asupra rețelei Ethereum.

Cu câteva zile în urmă, o publicație locală pe nume Guangming a raportat că autoritățile din regiunea Mongolia Interioară (Inner Mongolia) au confiscat 10,000 de dispozitive de mining Ethereum. Acestea consumau 1104 kWh.

Conform publicației respective, autoritățile din regiune au închis deja 45 de proiecte de mining, ceea ce se traduce în economii de 6.58 miliarde de kilowatts-oră anual pentru rețeaua electrică din țară.

Prețul Ether a scăzut sub 3000 de dolari în ultimele zile în urma anunțului, având la momentul scrierii articolului o valoare de 2918 dolari. BeePool a fost înființată acum 4 ani și reprezenta până acum 6.7% din cota de mining (procentul contribuit la hashrate) de pe Ethereum.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *