
Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a construit o rachetă semireutilizabila, alimentată cu abur, ce va putea transporta în spaţiu un vehicul minier fabricat tot de compania vâlceană.
Proiectul a luat naştere în comună Stoeneşti, intenţionând să trimită până în anul 2027 în spaţiu o rachetă cu căreia să exploateze resurse aflate pe asteroizii din apropierea pământului.

newsletter crypto bully
CryptoBully este un Newsletter marca Cryptonita unde incercam sa abordam subiectul crypto cu o tenta mai pozitiva – Subscribe si hai cu noi.
ABONEAZĂ-TE
“În 2027, dorim să efectuăm prima misiune, iar apoi vor continua până în 2031, când sperăm să aducem minereu în valoare de până la un miliard de dolari”, a spus Dumitru Popescu, preşedintele Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA).
Folosirea apei pe post de combustibil este mai puțin dăunător pentru mediul înconjurător, dar și mai ieftin. Potrivit companiei, rachetele care se lansează acum eliberează în atmosferă echivalentul substanțelor chimice produse de un milion de mașini.
“Practic, racheta cât străbate atmosfera pământului generează doar vapori de apă, ceea ce o face o rachetă ecologică spre deosebire de cele poluante şi toxice”, adaugă Dumitru Popescu.
Bugetul estimat pentru proiect este de 100 de milioane de dolari, bani pe care compania speră să-i obțină în mare parte prin punerea în vânzare unei criptomonede proprii.