fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,172.000.66%
  • ethereumEthereum$2,025.840.26%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.21-1.90%

Tether Confirma Lichiditate de $3,3 Miliarde: Stabilitate și Transparență în Ecosistemul Crypto

O lichiditate solidă și un ecosistem diversificat. Tether își consolidează poziția ca una dintre cele mai stabile și transparente cryptomonede.

Lichiditate Robustă

Potrivit unui raport de transparență publicat la data de 24 august, emitentul stablecoin-ului Tether deține un surplus de lichiditate de aproximativ $3,3 miliarde. Această rezervă financiară este împărțită în 15 ecosisteme blockchain diferite, inclusiv Algorand și Polygon.

Ecosistem Diversificat

Solana conduce în termeni de valoare pre-autorizată pentru emiterea de tokenuri USDT, cu $1,57 miliarde, urmată de Ethereum și Tron, cu $617 milioane și $353 milioane, respectiv. Tether nu a răspuns încă la solicitările de comentarii privind importanța pre-autorizării emiterii în asigurarea transparenței și a încrederii publicului.

Peste 100% Rezervă de Acoperire

Totalul activelor gestionate de Tether se ridică la $86,1 miliarde, cu pasive totale în valoare de $82,8 miliarde. Aceasta confirmă o rezervă de acoperire de peste 100%, o veste binevenită în lumina îngrijorărilor anterioare privind lichiditatea și sustenabilitatea Tether.

Alte Stablecoins Sub Umbrela Tether

Pe lângă USDT, Tether mai emite și alte stablecoins precum EURT, MXNT și CNHT, care însă nu beneficiază de aceeași lichiditate solidă. Niciunul dintre acestea nu are balanțe pentru a menține o paritate 1-1 în caz de criză.

Context și Controverse

Raportul de transparență vine în contradicție cu preocupările recente privind lichiditatea Tether. În octombrie 2021, Comisia pentru Comerțul cu Bunuri Futures a amendat Tether cu $41 de milioane pentru declarații “neadevărate” referitoare la rezervele sale. Cu toate acestea, niciun raport de transparență emis de Tether în ultimii doi ani nu a fost semnalizat ca fiind problematic de către autorități.

În ansamblu, raportul reafirmă credibilitatea și robustețea Tether într-un moment în care piața crypto este în continuă evoluție și schimbare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *