fbpx
  • bitcoinBitcoin0.02%
    $22,976.00
  • ethereumEthereum-1.66%
    $1,579.84
  • elrond-erd-2MultiversX-1.01%
    $43.45

Fondator DeFiance: Coreea de Nord are în țintă companii crypto

coreea de nord hackeri

Fondatorul DeFiance Capital, Arthur Cheong, a avertizat că hackeri sprijiniți de Coreea de Nord au dezvoltat metode tot mai avansate pentru a ataca firmele crypto. Serie de tweet-uri în care acesta intră în detalii despre acest subiect poate fi găsită aici.

Hackerii creează strategii de tip ”social engineering” pentru a convinge victimele să distribuie informații compromițătoare, sau să le ofere acces la diverse wallet-uri, pc-uri sau sistem, spune Cheong, adăugând că a ajuns la această concluzie în urma unor discuții cu lideri din sectorul securității cibernetice.

Pe primul loc în topul hackerilor care utilizează astfel de metode s-ar afla BlueNorOff, o organizație sponsorizată de statul nord coreean. Mai mult decât, conform acestuia (care citează de asemenea părerea unor experți din industrie), organizația ar fi în mijlocul unei astfel de campanii, având ca țintă mai multe firme crypto.

”S-ar putea să își schimbe instrumentele și modul de operare în viitor. Asta se va întâmpla odată ce metoda curentă devine ineficientă, cum ar fi o aplicație DeFi troianizată sau atacuri asupra wallet-urilor. Având în vedere succesul de până acum, este probabil ca aceștia să primească și mai multe resurse (de la Coreea de Nord) pentru a-și scala intensitatea atacurilor.”

… mai spune acesta. Cheong a devenit destul de activ în discuțiile legate de acest subiect, din moment ce el însuși a fost victima unei astfel de încercări luna trecută. El afirmă acum că în urma discuțiilor cu experții respectivi, s-ar părea că BlueNorOff ar fi fost în spatele acestei inițiative împotriva sa.

Acesta sugerează companiilor crypto să utilizeze wallet-uri hardware multi-sig, iar oamenilor să fie mult mai atenți cu cine interacționează online. Cheong mai spune și că hackerii încearcă să se infiltreze în unele companii dându-se drept noi angajați.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *