fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,836.00-2.73%
  • ethereumEthereum$3,105.86-1.66%
  • elrond-erd-2MultiversX$41.48-3.28%

Bitcoin stabilește un nou record: 35.000 dolari

În ciuda volatilității, multe fonduri de investiții continuă să cumpere Bitcoin, iar marii bancheri compară cryptomoneda cu statutul de refugiu pe care îl oferă aurul.

Bitcoin a stabilit un nou record, trecând pentru prima dată de 35.000 dolari, atingând suma de 35.879 dolari. Din martie 2020 până în prezent, cryptomoneda a crescut cu peste 800%.

Creșterea de la 34.544,94 dolari la 35.879 dolari înseamnă o dezvoltare de 12%.

Această creștere vine, cel mai probabil, ca urmare a alegerilor pentru Senatul American din Georgia. Unii specialiști speculează că dacă Congresul ar fi controlat de democrați, acest lucru ar duce la exacerbarea inflației curente, idee de care mai mulți investitori bitcoin se tem.

Recorduri consecutive

Volatilitatea și recordurile stabilite de Bitcoin în 2020, ca urmare a popularității crescânde în rândul investitorilor individuali, ar putea să se liniștească, potrivit specialiștilor, chiar dacă noul an a început cu oscilații memorabile.

După ce și-a împătrit prețul anul trecut, tot pe baza interesului instituțional, cryptomoneda a crescut cu 20% în doar 72 de ore pentru a stabili un nou record, în ziua de duminică.

Oscilații de preț

Achiziția de Bitcoin este acum disponibilă și publicului larg, mai mult ca niciodată, ca urmare a posibilității de a achiziționa un bitcoin întreg sau doar unități din el, în timp ce conturile de PayPal pot utiliza acum moneda virtuală pentru tranzacții online.

Dar chiar și achiziționarea de sub-unități bitcoin îi poate duce pe micii investitori către pierderi mari.

“If you want to get caught up in day-to-day movements, you need to be a pro with the stomach for stormy waters,” a declarat cofondatorul platformei crypto, Anthony Trenchev. “There’s no certainty in any asset class, bitcoin least of all”.

Vârfurile înregistrate de cryptomonedă în săptămânile anterioare au avut loc în weekenduri și în perioada sărbătorilor de iarnă, când majoritatea brokerilor erau în concediu.

În istoria sa de 12 ani, Bitcoinul a avut parte de multe oscilații de preț, iar revenirea la costurile anterioare, după o scădere, uneori a durat mai mult decât se așteptau specialiștii sau investitorii.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *