fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,329.001.14%
  • ethereumEthereum$2,035.630.77%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.38-1.49%

Wallet-ul Algorand este acum open-source

algorand wallet

Codul din spatele wallet-ului Algorand a fost făcut public astăzi prin intermediul unui tweet publicat de cei de la Algo. Codul e disponibil pe Github.

Algorand a fost unul dintre primele proiecte mari crypto care a oferit posibilitatea de staking utilizatorilor săi, cu condiția că dețin un anumit număr minim de ALGO în wallet-urile lor.

Utilizatorii au adus în mod constant critici echipei de development Algorand din cauza naturii closed-source a acestui wallet. Protocoalele blockchain, și practic toată această industrie, se bazează pe ideea ”community-driven,” de unde și caracterul descentralizat.

Fiind closed-source, wallet-ul Algorand nu intra tocmai în această categorie, de unde și decizia de a face codul public. Un developer Algorand pe nume Ian Cross a comentat:

“As part of that mission, we believe that making our code open source is critical to the success of the project.”

… și comunitatea pare să fie de acord. Acesta a fost unul dintre request-urile cele mai populare din partea comunității Algorand și a primit o reacție foarte favorabilă pe forumurile sociale.

Pentru cei interesați, codul poate fi găsit aici. Pe 12 iunie 2019, cei din spatele Algorand au făcut public întreg proiectul, oferind developerilor interesați oportunitatea de a-și crea propriile blockchain-uri prin intermediul unor SDKs.

Aceste SDKs sunt disponibile de asemenea pe github.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *