fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,147.00-2.12%
  • ethereumEthereum$3,035.39-1.07%
  • ElrondElrond$217.5611.80%

Uniswap Labs limitează accesul la unele monede

uniswap

Uniswap Labs restricționează accesul la asset-uri ca stock tokens și la unele derivative, conform studioului de development. Anunțul a fost realizat vineri, 23 iulie, prin intermediul unui blog post.

Recent, autoritățile de reglementare din SUA au anunțat că vor analiza mai îndeaproape aceste tipuri de asset-uri, de unde și decizia celor de la Uniswap.

“Consistent with actions taken by other DeFi interfaces, we have taken the decision to restrict access to certain tokens through app.uniswap.org.”

… au scris cei din spatele Uniswap. Aceștia nu sunt primii care iau o astfel de decizie. Binance a anunțat o mișcare similară, însă spre deosebire de exchange-ul centralizat, Uniswap restricționează doar accesul prin intermediul interfeței sale.

Așadar, acești tokeni pot fi în continuare accesați prin protocolul principal Uniswap, din moment ce acesta este o entitate autonomă. Pe fondul acestor decizii, directorul autorității SEC americane Gary Gensler a declarat că asset-urile ca stock tokens intră sub jurisdicția autorității, și trebuie să fie regulate conform legilor.

Acest lucru se aplică tokenilor listați pe CEX-uri, dar și pe DEX-uri. Comunitate Uniswap a reacționat negativ la aceste știri, întrebându-se de ce nu au fost consultați cu privire la decizie.

Unii useri și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter, punând la îndoiala caracterul ”descentralizat” al Uniswap. Această mișcare ar putea stimula creșterea în popularitate a rivalului Uniswap, Sushiswap, conform unor utilizatori.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *