fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,399.00-1.41%
  • ethereumEthereum$3,062.23-0.14%
  • ElrondElrond$219.2812.05%

Un nou studiu arată că există cerere mare pentru plăți în crypto

sondaj crypto Pymnts

Conform unui nou studiu, plățile în cryptomonede ca Bitcoin reprezintă unul dintre cele mai mari cereri și use case din partea consumatorilor, pe lângă investițiile pe termen lung.

Studiul a fost realizat de Pymnts, o publicație focusată pe plăți și aspecte financiare. Articolul poartă numele “Cryptocurrency Payments Playbook: Cryptocurrencies Gain Momentum As A Payment Option,” și analizează un sondaj realizat cu sprijinul a peste 8000 de consumatori din SUA.

Sondajul include atât entuziaști crypto cât și oameni care nu dețin cryptomonede. Acesta a fost realizat în colaborare cu firma de plăți crypto BitPay.

Aproape 93% dintre respondenți au afirmat că ar fi interesați în realizarea de plăți crypto în viitor, iar 59% dintre consumatorii care nu au deținut niciodată cryptomonede, ar fi interesați să facă plăți cu ajutorul acestora.

60% dintre deținătorii de cryptomonede au fost ”extrem” sau ”foarte” interesați de a folosi cryptomonedele ca metodă de plată online, datorită confidențialității și securității pe care o oferă.

23% dintre cei care nu dețin crypto și-au exprimat de asemenea interesul legat de acest aspect. Mai mult, 57% dintre deținătorii crypto ar fi interesați în a realiza plăți cu cryptomonede, dacă această opțiune ar fi disponibilă la checkout.

În comparație, doar 21% dintre non-deținători sunt interesați de acest lucru. Deși sondajul arată un interes major în cryptomonede, adopția la nivel global este încă în stadii incipiente.

Studiul arată că peste 50% dintre cei care nu dețin crypto sunt de acord, sau convinși, că nu există suficienți comercianți care acceptă cryptomonede ca metodă de plată. Alți 30% au indicat că utilizarea cryptomonedelor ca metodă de plată i-ar face să cheltuiască mai mult decât dacă ar folosi metode de plată clasice cum ar fi cardurile de debit.

Plățile crypto nu par a fi singurul use case pentru cryptomonede ca Bitcoin. Marți, 3 august, cei de la Coinbase au publicat al sondaj care a inclus 2000 de adulți britanici ce a dezvăluit că 41% dintre respondenți sunt dispuși să cumpere cryptomonede ca parte a unui plan de investiții pe termen lung.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *