fbpx
[ccpw id="485"]

Ucraina va revizui legea privind activele virtuale

Reglementarea activelor digitale, inclusiv crypto va fi modificată în conformitate cu prevederile pachetului legislativ privind Piețele de Crypto Assets (MiCA) al Uniunii Europene. Ucraina a obţinut statutul de candidat la aderarea UE, astfel încât trebuie să îşi adapteze legislaţia naţională la standardele europene.

Legea a fost adoptată pentru prima dată de parlamentul ucrainean în urmă cu un an, dar președintele Volodimir Zelenski a returnat-o cu câteva recomandări. Curtea Supremă a adoptat proiectul de lege revizuit în februarie a acestui an, iar Zelensky l-a semnat în martie. Noua versiune a legii este probabil să fie depusă spre sfârșitul anului 2022. NSSMC a subliniat că actualizarea este necesară pentru a dezvolta reguli de impozitare a criptomonedelor care vor fi introduse cu un proiect de lege separat. Legislația VĂ va intra în vigoare numai după modificarea Codului Fiscal al Ucrainei.

Ucraina a primit statutul de candidat la aderarea la UE în iunie. La începutul lunii iulie, participanții cheie la complexul proces legislativ al Uniunii Europene – Parlamentul, Consiliul și Comisia – au convenit să implementeze MiCA in tarile europene.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.