fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,667.00-2.03%
  • ethereumEthereum$3,006.79-1.92%
  • elrond-erd-2MultiversX$40.210.78%

Supply-ul de ETH va scădea odată implementarea Ethereum 2.0

ethereum

 

Conform unor simulări create de website-ul Ultrasound Money, după tranziția la Ethereum 2.0, supply-ul de ETH va scădea cu 2% în fiecare an. Dacă acest număr rămâne constant, rețeaua va trece prin procesul de token burning mai multe monede, decât va produce cu fiecare nou bloc.

Precizăm că există la momentul actual peste 118 milioane de ETH în circulație. După cum știți, nu există o limită, sau un supply cap, pentru ETH, însă mecanismul deflaționist introdus de EIP-1559 a introdus un sistem de burning care elimină din circulație monede de-a lungul timpului.

Acest lucru se traduce prin faptul că pe măsură ce noi monede sunt mined, există și un număr de monede care sunt distruse. Conform datelor Watch the Burn, există deja o reducere de 57% în producerea de noi monede ETH, în comparație cu era pre-EIP-1559.

Peste 1.1 milion de ETH au fost distribuiți ca recompense pentru mining, în timp ce 630,000 au fost burned. Odată cu trecerea la Ethereum 2.0, mecanismul deflaționist introdus va transforma supply-ul într-unul ce se micșorează constant.

Clarificăm aici că Ethereum folosește același tip de mecanism de mining ca rețeaua Bitcoin – modelul Proof-of-Work (Pow). Acesta va fi schimbat în viitorul apropiat cu unul Proof-of-Stake.

Acesta exista practic deja, sub forma unui ”beacon chain” – un fel de side-chain care nu permite userilor să retragă ETH sau să dezvolte aplicații. Acesta va trebuie merged cu blockchain-ul principal Ethereum pentru ca tranziția la ETH 2.0 să fie finalizată.

La momentul actual, din moment ce taxele (gas fees) pe Ethereum sunt mari, reward-urile distribuite sunt de asemenea mai mari, de unde și motivul pentru faptul că mai multe monede sunt produse decât distruse.

Odată cu introducerea ETH 2.0, acest lucru se va schimba pentru că recompensele pentru staking sunt de 5-10 ori mai mici în comparație cu cele PoW.

“Right now, we get 2 ETH issuance in each [proof-of-work] block. But the Beacon Chain issuance is a fraction of that…so post-merge, we only need to offset that to be deflationary.”

… explică Tim Beiko, coordonatorul developerilor principali (core) ai Ethereum pe Twitter. Așadar, mai puține monede vor fi create cu fiecare block, iar dacă rețeaua nu este extrem de aglomerată tot timpul (fapt ce ar cauza o creștere a gas fees), Ether va deveni o monedă deflaționistă, pe termen lung.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *