fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,880.523.54%
  • ethereumEthereum$1,266.986.80%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.111.12%

SUA ia măsuri legale împotriva NEXO pentru posibile operațiuni ilegale

Statul California, prin Departamentul pentru Protecție Financiară și Inovare (DFPI), a dat o încetare imediată a acțiunii împotriva Nexo pe 26 septembrie 2022, din cauza încălcării secțiunii 25110 a Codului Corporațiilor din California.

Conform dosarului California Cease and Desist ,peste 18.000 de rezidenți întreprinzători din California au deschis un cont activ la creditorul crypto. Nexo a oferit două tipuri de conturi: Earn Interest Product Flex și conturi pe termen fix. Începând cu sfârșitul lunii iulie, conturile cryptopurtătoare de dobândă dețineau capital de investiții în valoare de peste 170 de milioane de dolari.

Utilizatorii au reușit  să-și depună activele digitale cu o dobândă anualizată promisă de 36%, care este nebunește mai mare decât dobânzile câștigate de pe instituțiile financiare de bază, reglementate, cum ar fi băncile.  DFPI a dedus că creditorul cripto Nexo a oferit servicii de investiții riscante fără a califica inițial conturile purtătoare de dobândă drept valori mobiliare. Dacă Nexo declară conturile consumatorilor drept garanție, împrumutătorul ar fi obligat prin legea SUA să se asigure că potențialii investitori obțin toate informațiile necesare (inclusiv riscurile implicate și utilizarea fondurilor strânse de investitori luate de către furnizor) pentru a lua o decizie corectă. cu privire la continuarea investiției sau nu. Nexo ar fi susținut în mod fals investitorilor că deținea licența și certificatele de înregistrare necesare pentru a atrage investitorii să-și depună criptomonedele la ei.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *