
Cei peste 15 milioane de utilizatori ai popularei aplicații fintech Revolut au înregistrat în medie anul trecut de 6 ori mai multe tranzacții față de anul 2020. Ca referință, numărul aproximativ de useri Revolut din România este în jur de 1.6 milioane. Creșterea de 800% a fost înregistrată în rândul utilizatorilor din țara noastră.
Așadar, în 2021, un utilizator obișnuit al aplicației a efectuat în medie 14 tranzacții prin intermediul Revolut. În mod interesant, în 2018 Revolut permitea accesul la doar 3 cryptomonede, în timp ce numărul actual de opțiuni de investiții crypto se ridică la 53. Majoritatea au fost adăugate în 2021 odată cu popularizarea masivă a pieței.
Conform unui comunicat de presă trimis celor de la bursa.ro, cele mai populare cryptomonede de pe Revolut în 2021 au fost Ethereum, Bitcoin, Ripple (XRP), Cardano (ADA) și Stellar (XLM).
În vârful clasamentului crypto pe Revolut în funcție de volumul de trading se află acum BTC și ETH, după cum era de așteptat, urmate însă de Dogecoin (DOGE), ADA, XRP, ZRX și LTC. Toți tokenii disponibili prin intermediul Revolut pot fi tranzacționați de orice user, indiferent de planul de abonament.
Pentru cei nefamiliari cu Revolut, există 4 planuri de abonament dintre care userii pot alege: Standard, Plus, Premium și Metal. Din punct de vedere crypto, diferența aici este de comision. Userilor Premium și Metal le este perceput un comision de 1.5%, în timp ce celor Standard și Plus de 2.5%.
1 euro este suma minimă ce poate fi investită în crypto prin intermediul aplicației. Un utilizator Revolut are de obicei o vârstă cuprinsă între 18-44 de ani, ceea ce corespunde în mare parte cu profilul oamenilor interesați de această piață.
Un studiu realizat de Revolut anul trecut arată că 34% dintre românii ce au completat chestionarul au declarat că printre obiectivele financiare de anul acesta se numără și creșterea cunoștințelor în domeniul crypto.
Cei mai mulți (61%) au răspuns că obiectivul lor principal este să economisească mai mult, iar 39% spuneau că doresc să își găsească o sursă pasivă de venit. Aceștia aveau oportunitatea de a alege mai multe răspunsuri (pentru cei curioși de procentele care nu se însumează la 34%).