fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,962.00
  • ethereumEthereum-1.79%
    $1,578.94
  • elrond-erd-2MultiversX-1.19%
    $43.41

Play-to-Die, un nou model de gaming care face moartea să fie reală în metaverse

Moartea în jocurile video poate deveni permanentă, conform cercetătorului Dave Stanton. Acesta a prezentat ideea unui model de jocuri video play-to-die, unde personajul reprezentat printr-un NFT, odată ce moare, NFT-ul acestuia va fi ars.

„Eu cred că potențialul valoric al personajelor NFT este mult mai mare decât al personajelor de joc tradiționale”, a scris Stanton pe un blog. Stanton crede că experiența reală a morții ar putea fi aplicată jocurilor ce implementează un sistem economic bazat pe crypto . El speră că acest lucru „va debloca noi experiențe în joc, noi oportunități pentru jucători de a câștiga și să creeze unele dintre cele mai atrăgătoare experiențe pentru spectatori.”

„NFT-urile pot fi cumpărate, vândute, comercializate sau utilizate în alte contexte în afara unui singur joc”, a spus el. „Aceste puncte sunt semnificative… în comparație cu experiențele anterioare de joc. În loc să poată folosi doar personajul în acel joc, un jucător poate acum cumpăra/vinde active pe piața liberă.”

Stanton a vorbit, de asemenea, despre creșterea NFT-urilor care pot fi partajate și tranzacționate în diferite blockchain-uri. „Înseamnă că personajele vor avea mult mai multă valoare (nu doar valoare monetară, ci valoare emoțională pentru jucător), deoarece nu sunt legate de un singur joc”, a explicat el.

„Această interoperabilitate s-ar putea manifesta în multe feluri. Cred că ar putea exista și parteneriate promoționale, oportunități de aderare și multe altele pe care nu le putem imagina în acest moment”, a adăugat Stanton.

În propunerea sa, Dave Stanton teoretizează cum ar putea funcționa moartea permanentă în jocurile crypto. Își imaginează un joc de luptă cu împușcături la persoana întâi unde personajul unui jucător este un NFT iar pe măsură ce câștigă bătălii, el acumulează abilități. Cu toate acestea, dacă pierde o bătălie, personajul moare, iar abilitățile sunt pierdute.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *