fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,004.003.49%
  • ethereumEthereum$3,055.582.35%
  • elrond-erd-2MultiversX$41.195.37%

Managerii de fonduri au cumpărat crypto în acest dip

investitori institutionali

Investitorii instituționali par să rămână de neclintit în fața scăderilor de pe piața crypto din ultimul timp. Investițiile în fondurile focusate pe asset-urile digitale, legate de Bitcoin și Ether în principal, continuă deci să crească în această perioadă, conform datelor CoinShares.

Toate tipurile de produse de investiții crypto, inclusiv ETF-uri, au avut săptămâna trecută inflow-uri de 154 de milioane de dolari (săptămâna cu 20 noiembrie). După cum ne-am obișnuit deja, majoritatea acestor inflow-uri au fost direcționate către fonduri Bitcoin – 114.4 de milioane din total.

Comparativ, fondurile Ether s-au extins cu 12.6 milioane de dolari în aceeași perioadă, iar produsele de tip multi-asset au obținut investiții de 14.1 milioane. La nivelul ultimului an, investitorii instituționali au alocat peste 6.6 miliarde de dolari în produse Bitcoin, 1.17 miliarde în cele Ether și peste 9.2 miliarde în asset-urile crypto, la modul general.

Creșterea de interes din partea acestei categorii de investitori este și mai evidentă dacă ținem cont de faptul că Grayscale, cel mai mare manager de asset-uri crypto, a înregistrat până la data de 19 noiembrie 2021, 51.9 miliarde de dolari în AUM (Assets Under Management), după cum au anunțat chiar oficialii companiei pe Twitter.

În luna octombrie au avut loc investiții majore pe piață, datorate în mare parte celor două ETF-uri aprobate în SUA – 2 miliarde de dolari s-au acumulat în decursul acelei luni în fondurile respective, pe măsură ce Bitcoin atingea noi ATHs.

Deși noiembrie nu a fost la fel de bullish (din punct de vedere al prețului), datele disponibile arată că investitorii mari nu par să fie descurajați de sentimentul negativ de pe piață.

Conform unui analist cunoscut drept TechDev pe Twitter, trendul bull market-ului de acum (2021) este aproape identic cu cel din 2017, cu un delay de 5-8 zile între acțiunile majore de piață (corecții și creșteri).

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *