fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,303.000.33%
  • ethereumEthereum$3,567.574.01%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.192.48%

Lionel Messi (Play Time) conduce runda de finanțare de 21 milioane de dolari pentru startup-ul de jocuri web3 Matchday

Lionel Messi și fondul său de investiții Play Time au condus runda de finanțare de 21 milioane de dolari pentru startup-ul Matchday, ce va dezvolta jocuri cu tematica fotbalului în Web3. Matchday are o licență oficială de la FIFA.

Investitorii din această rundă de finanțare includ firma lui Lionel Messi, Play Time, precum și Courtside Ventures, Greylock, HackVC, Capricorn Investment Group și Horizons Ventures. Alexia Putellas, o stea a fotbalului spaniol, a fost numită ambasador global fondator al Matchday.

Planul de joc

Jocurile dezvoltate de Matchday se vor concentra pe proprietatea reală a obiectelor digitale, în special cardurile de jucători care vor fi distribuite sub formă de NFTs, astfel încât fiecare token să semnifice drepturi de proprietate.

Aceste tokenuri sunt înregistrate în blockchain ca NFT-uri, care atestă dreptul de proprietate asupra activelor digitale. În timpul Campionatului Mondial FIFA din 2022, Matchday a lansat un mini-joc pentru un timp limitat și a oferit 2 milioane de carduri de jucători NFT pentru aproximativ 600.000 de utilizatori.

Sebastian de Halleux, director de jocuri al Matchday și fost executiv al companiei de jocuri Electronic Arts (EA), a explicat că jocurile vor fi optimizate pentru utilizatorii casual și că vor fi accesibile tuturor jucătorilor.

„Jocurile noastre vor fi accesibile pentru toți jucătorii și vor fi centrate pe proprietatea reală a articolelor digitale, care vor fi un punct de mândrie pentru toți jucătorii” a declarat de Halleux

 

Nu e primul contact pentru Lionel Messi cu Web3

 

Lionel Messi a făcut deja investiții în lumea NFT-urilor, fiind ambasador de brand pentru jocul de fotbal fantasy Sorare, precum și pentru platforma de tokenizare a fanilor Socios, în care a investit și a semnat un contract de sponsorizare de 20 de milioane de dolari. De asemenea, el a lansat propria colecție de NFT-uri oficiale prin intermediul platformei Ethernity Chain.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *