fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,940.000.08%
  • ethereumEthereum$4,532.17-1.05%
  • ElrondElrond$358.74-11.10%

Grayscale: Metaversul e o oportunitate de 1 trilion de dolari

grayscale metavers

Conform unui nou raport publicat de cei de la Grayscale, metaversul reprezintă o oportunitate de piață de 1 trilion de dolari, odată cu adopția sa în mainstream în următorii ani.

Raportul numit ”The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies,” a fost scris de directorul de partamentului de cercetare din cadrul Grayscale, David Grider, și analistul Matt Maximo. Cei doi explorează posibilitățile oferite de ”economii crypto inter-conectate,” ca cea din Decentraland.

Articolul original poate fi citit aici.

Cei doi spun că platformele de tip metavers, integrate cu tokeni crypto, servicii DeFi (staking, lending), NFTs, guvernanță descentralizată și storage descentralizat pe cloud, au creat o nouă experiență în online, care atrage din ce în ce mai mulți useri.

Analizând numărul de wallet-ul pe astfel de protocoale, de la începutul anului 2020, acesta a crescut de 10 ori până la aproximativ 50,000 de utilizatori în iunie 2021. Numărul actual este cel mai probabil mult mai mare.

“… Metaverse virtual world users are still in their early innings, but if current growth rates remain on their current trajectory, this emerging segment has the potential to become mainstream in the coming years.”

… scriu cei doi analiști. Conform raportului, în Q3 2021, au fost strânși 1 miliard de dolari pentru sectorul blockchain gaming – număr ce reprezintă 12% din totalul de fundraising organizat pe piața crypto în acel sfert.

Lumile virtuale crypto au creat piețe primare și secundare de mulioane de dolari pentru creatori și deținătorii de asset-uri, lucru făcut posibil de eliminarea controlului capitalului și ”deschiderea granițelor” digitale pentru o piață complet liberă.

Token-ul Decentraland, MANA, are acum o valoare de 5.66 de dolari, în urma unei creșteri de 24.9% în ultimele 24 de ore, conform datelor CoinGecko. Market cap-ul proiectului este de aproape 7.5 miliarde de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *