fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,982.004.31%
  • ethereumEthereum$3,102.241.75%
  • elrond-erd-2MultiversX$40.891.38%

Doar 12% din clienții Deutsche Bank văd Bitcoinul peste 100.000 dolari pe anul viitor

Când vine vorba de assets pe 2020, Bitcoin e cap de afiș, indiferent dacă sunt pro sau contra cryptomonede. Opozanții continuă să insiste pe minusuri, în timp ce sprijinul este mai puternic ca niciodată, crescând pe zi ce trece – chiar și vedetele au început să se alăture acestui trend.

Analiști de top atât din domeniul crypto, cât și cel al finanțelor tradiționale, alături de marii susținători ai Bitcoinului, se așteaptă ca fiecare dintre aceste monede rare să atingă prețuri chiar și de 400.000 dolari. Dar, de ce doar 12% dintre clienții Deutsche Bank, care au răspuns la un sondaj de opinie legat de crypto, cred că prețul per BTC ar putea să atingă 100.000 dolari sau mai mult? Greșesc acești clienți sau au dreptate când consideră că cryptomoneda nu va atinge așteptările?

Investigații

Unii dintre cei mai mari investitori ai lumii și-au clădit averea folosind strategii contrare. Warren Buffet a susținut că e bine să te temi, când alții sunt lacomi și viceversa. Baronului Rothschild îi este atribuit citatul despre “cumărarea sângelui de pe străzi“, iar John Templeton a spus că “piețele se nasc din optimism, cresc în scepticism, se maturizează în optimism și mor în euforie“.

Black Thursday în 2020 a fost pe cât de pesimistă se putea pentru Bitcoin, un asset care, pentru prima dată, era amenințat de a coborî la valoarea 0. A fost nevoie de închiderea motorului de lichidăți a platformei de derivate BitMEX pentru a opri efectul de domino care provoca acel colaps.

Pe măsură ce acest asset și-a revenit, înainte de înjumătățire, investitorii crypto au continuat să rămână sceptici din cauza impactului subit asupra economiei globale pe care l-a avut pandemia. În restul anului, discuțiile despre “maturizarea“ Bitcoinului într-un asset financiar respectat au devenit normale mulțumită poveștilor despre aurul digital, mai ales că Bitcoinul a surclasat oricare alt bun tradițional într-un an în care banii sunt mai necesari ca niciodată.

Dar, prezicerile de 400.000 dolari și peste, reprezintă oare un semn care arată că piața devine euforică și riscă să moară, după cum sugerează citatul lui Templeton? Oare de aceea 12% dintre respondenții sondajului de la Deutsche Bank nu cred că BTC-ul va ajunge la 100.000 dolari sau mai mult?

Ce spun cei 12%?

Bitcoinul, fiind cea mai importantă cryptomonedă, este cel mai des invocat drept exemplu, atât de susținători, cât și de către sceptici – chiar și când e vorba de persoane din afara crypto industry.

În loc să-i asculte pe Willy Woo sau Charles Edwards – analiști Bitcoin cu renume -, finanțele tradiționale acordă mai multă atenție analiștilor de pe Wall Street pe care îi cunosc și în care au încredere.

Clienții Deutsche Bank au fost chestionați pentru un sondaj recent în legătură cu opinia lor despre unde s-ar afla Bitcoinul într-un an de acum înainte. Costul acestui asset anul viitor este un topic de discuție central.

Totuși, prezicerile de preț ale respondenților par să indice o imagine de ansamblu mult mai puțin optimistă decât cea a experților. Majoritatea este de acord că Bitcoinul va crește în 2021, cu variații între 20.000 și 49.999 dolari. O treime din respondenți nu sunt convinși și cred că Bitcoinul va coborî sub 20.000 în 2021.

Însă, doar 12% din total este de părere că această cryptomonedă, de la care se așteptă că va schimba lumea, va trece de 100.000 dolari anul viitor. Crește majoritatea, au fost întrebați oamenii greșiți sau este o posibilitate ca datele să fie corecte?

Bitcoinul este ciclic și pare să urmeze un tipar bubble de patru ani, ca urmare a mecanismelor sale. Însă, deoarece au fost atât de puține cicluri înainte, e greu de spus dacă acest lucru este o coincidență sau dacă e chiar un comportament ciclic urmat.

Dar, dacă chiar și datele limitate pe care le avem sunt suficiente pentru a-i face pe investitori să creadă într-o teorie de patru ani, atunci, nu s-ar putea aplica aceleași date și teoria “diminishing returns“?

Bitcoinul a atins două vârfuri importante în trecut, cel de-al treilea fiind probabil cel de acum. Între 2013 și 2014, cryptomoneda a furnizat câștiguri de 8972%. Împărțind rentabilitatea investițiilor (ROI) la 4,61, se obține un rezultat de aproximativ 1950% – exact ROI-ul din 2016 către vârful de 20.000 dolari.

Reducerea procentajului de 1950 prin 4,61, din nou, poate prezice un ROI mai mare cu 420% între 2020 și 2021 și un obiectiv de aproximativ 100.000 dolari per BTC.

Dacă acest lucru este adevărat, euforia curentă nu este la maximum, în prezent, dar, pe de altă parte, e posibil ca această cifră să nu fie, totuși, atinsă, decât după alte câteva cicluri.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *