fbpx
  • bitcoinBitcoin$71,108.002.61%
  • ethereumEthereum$3,576.901.37%
  • elrond-erd-2MultiversX$60.91-0.02%

Controalele ANAF continuă: influenceri, cluburi, persoane fizice și crypto

ANAF a publicat datele controalelor efectuate în ultima perioadă şi putem observa că aceştia îşi continua verificările într-un mod riguros. Instituţia a început mai multe controale fata de influenceri, Lucian Heius, preşedintele ANAF declarând:

„În luna august nu am nicio decizie de impunere. Ele (controalele n.r.) continuă. Urmărim tot ce se întâmplă în acest mediu online. Vedeți, știți că s-a migrat foarte mult pe online la diverse activități, au apărut profesii noi, surse de venituri noi. Este normal să ne adaptăm și noi la aceste modificări pe care le are societatea și modul de a comercializa și informă cu acest gen de platforme sociale”, a spus Lucian Heiuș, recent, într-o conferință de presă.

Cu privire la activitatea cluburilor de noapte, ANAF verifica modul de fiscalizare a sumelor încasate şi existenţa formelor legale pentru încadrarea în munca a personalului. Totodată, aceştia provenienței legale a mărfurilor comercializate, cu accent pe cele de tipul băuturilor alcoolice şi a produselor de tip tutun/ţigarete, inclusiv a respectării modului de marcare cu banderole/timbre, după caz.

Nici personale fizice nu sunt scutite de controale.

“În luna august am descoperit diferențe între veniturile declarate și veniturile estimate de noi pentru care nu s-a plătit impozit de 18,9 milioane lei. Impozitele stabilite suplimentar au fost de 4,6 milioane lei”, a spus șeful ANAF.

Cele mai mari diferențe (în august) au fost în județele:

• Timiș – o diferență de 4,5 milioane lei, impozitul stabilit a fost de 1 milion de lei

• Vrancea – diferență de 3,3 milioane lei, impozit de 889.000 lei

• Prahova – diferență de 2,7 milioane lei și impozitul stabilit a fost de 723.000 lei.

În ce priveşte industria crypto, până în prezent au fost identificate venituri pentru de peste 171 milioane euro obținute de către aproximativ 100 entități, atât persoane fizice cât şi juridice.

“Astfel au fost identificate şi venituri de cca. 49 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitele şi contribuțiile sociale aferente. Sunt evaluate persoane care obțin venituri din prestări de servicii în mediul online, precum persoane care oferă servicii de divertisment pe diferite platforme specializate”, menționează sursa citată. Până acum au fost identificate la nivelul Direcţiei Comerţ Electronic un număr de 170 entități, atât persoane fizice cât şi juridice, care au obținut venituri de peste 24,48 milioane euro care fac obiectul fie a unor analize de risc, fie verificărilor documentare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *