fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,735.004.22%
  • ethereumEthereum$2,733.139.50%
  • ElrondElrond$103.065.40%

Comitetul olimpic internațional va lansa NFT-uri

nft jocuri olimpice

 

Comitetul olimpic internațional (IOC), instituția care organizează Jocurile Olimpice de iarnă și de vară, a intrat într-un parteneriat cu developerul de jocuri video nWay pentru a lansa o colecție de NFTs reprezentând insigne colectabile.

“Olympic pins started as a way to identify athletes, judges, and officials, but over the past 125 years, it has become an Olympic Games tradition.”

… a declarat Timo Lumme, managerul serviciilor de marketing și televiziune ale IOC, adăugând că, în trecut, toată lumea interesată de jocurile olimpice participa la această tradiție.

Oficiali IOC au anunțat că vor implementa numeroase restricții din pricina COVID-19, printre care și interzicerea participării fanilor din alte țări la Jocurile Olimpice de vară din 2021.

În aceste condiții, continuarea tradiției insignelor ar fi imposibilă, de unde și nevoia unei alternative digitale, cea a NFT-urilor. Colecția care urmează a fi lansată va reprezenta zeci de evenimente, de la jocurile din Atena, din 1896, până la cele din 2014.

Fanii vor putea achiziționa NFT-urile prin mai multe metode, începând de pe 17 iunie. Prima ar fi, prin cumpărarea unor pachete speciale de pe site-ul nWay, cu prețul variind între 9 și 499 de dolari, în funcție de raritate.

Apoi, o platformă de trading peer-to-peer va fi lansată peste câteva luni, oferind posibilitatea deținătorilor acestor NFTs să le vândă sau să facă schimb între ei. De menționat e că platforma va fi construită pe Flow, același blockchain folosit de gigantul NBA Top Shot

În final, utilizatorii vor putea obține insigne NFT în mod gratuit, jucând un joc video aparținând celor de la nWay. Acesta va fi lansat înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, organizate la Beijing.

Alt proiect de acest gen este plănuit pentru Jocurile ce urmează a fi organizate în Paris, în 2024.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *