fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,939.004.07%
  • ethereumEthereum$1,272.937.43%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.341.54%

Brazilienii care dețin peste 1000 de dolari în crypto trebuie să-și declare asset-urile până la sfârșitul lunii mai

 

Cetățenii brazilieni sunt nevoiți să plătească impozitul pe venit până la data de 1 iunie. Acest deadline a fost extins deja cu o lună, din cauza efectelor pandemiei care au avut un impact considerabil asupra economiei țării.

Dacă nu vor depune documentele necesare până la data precizată, aceștia riscă amenzi care pleacă de la 30 de dolari până la 20% din suma de plată, conform Portal do Bitcoin.

Oamenii care dețin peste 1000 de dolari în cryptomonede trebuie să declare existența acestor asset-uri, după spusele celor de la Receita Federal, autoritatea fiscală națională. Anul acesta, agenția a adoptat acronimele a peste 81 de cryptomonede, cum ar fi BTC, ETH, BCH, XRP și LTC.

Deși brazilienii sunt obligați să-și raporteze asset-urile crypto, nu toți vor fi nevoiți să plătească taxe. Taxele vor fi plătite doar pentru profituri de peste aproximativ 6700 de dolari, în funcție de sumă.

Cetățenii care depun actele necesare la timp pot modifica datele scrise, în caz că este nevoie, însă cei care nu depun nici un act vor fi amendați cu până șa 150% din valoarea taxei.

Conform unui contabil crypto, Ana Paula Rabello, cei care nu își declară asset-urile vor avea probleme cu băncile când vor vrea să le folosească:

“Crypto investors must always remember that undeclared bitcoin cannot be used.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *