fbpx
  • bitcoinBitcoin$27,000.00-0.48%
  • ethereumEthereum$1,618.31-1.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.894.23%

Bitcoin hashrate scade considerabil în urma acțiunilor luate de guvernul chinez

hashrate bitcoin mining

 

Bitcoin hashrate – puterea computațională folosită pentru a securiza tranzacții pe blockchain – a scăzut la un nivel minim, comparabil cu cel din noiembrie. Situația este atribuită interdicțiilor impuse de guvernul chinez industriei crypto mining.

Hashrate-ul mediu săptămânal a scăzut la 129.1 milioane exahashes pe secundă, marți, o diferență considerabilă față de ATH-ul de 180.6 milioane exahashes pe secundă, atins la mijlocul lunii mai, conform datelor Glassnode.

Un hashrate crescut ar însemna mai multe resurse alocate procesării tranzacțiilor pe blockchain și o mai bună reziliență împotriva atacurilor asupra rețelei.

Până acum, provinciile Xinjiang, Qinghai și Inner Mongolia din China au anunțat interzicerea activităților de crypto mining pe teritoriile lor. Oficiali din provincia Yunnan au anunțat că vor acționa dur împotriva activităților ilegale de mining.

În provincia Sichuan, un alt hub important de crypto mining, autoritățile locale sunt în curs de stabilire a unor reglementări potrivite.

1THash, unul dintre cele mai mari 15 mining pools din lume a pierdut aproximativ 70% din hashrate-ul său în această săptămână, conform Compass Mining Memo și datelor MiningPoolStats.

Unii analiști susțin că situația se va redresa și că hashrate-ul va reveni la normal, odată ce miners își vor reloca centrele în alte țări.

“Zooming out, the size and rate of the latest decrease is consistent with other previous drops.”

… a declarat Zack Voell, directorul de conținut al Compass Mining.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *