fbpx
[ccpw id="485"]

Bitcoin Dominance Index scade, în timp ce ETH și alte altcoins câștigă teren

 

Bitcoin Dominance Index este raportul dintre valoarea Bitcoin (BTC) și market cap-ul total al activelor crypto. Pentru prima data din ianuarie 2018, acest indice a scăzut sub 50%, așa cum o raportează surse ca CoinGecko.

Față de începutul anului 2021, indicele respectiv a scăzut cu 20%, însă altcoins cum sunt ETH, BNB și chiar mai multe alte assets crypto pe care pariază în prezent investitorii au avut un traseu invers, indicele lor de dominanță crescând în aceeași perioadă.

Respectivul indicator Bitcoin  a scăzut sub 50% săptămâna trecută, trimițând astfel un semnal referitor la posibilitatea desfășurării mai multor pariuri speculative în direcția altcoins.

Practic, Bitcoin Dominance Index măsoară capitalizarea de piață a BTC, în raport cu piața mai largă a cryptomonedelor. Joi nivelul minim a fost atins, cu 49,35%, potrivit CoinMarketCap. Pentru comparatie, amintim ca la începutul anului 2021, respectivul indice BTC era de 70,68%.

 

Concomitent, ce se poate spune despre Ethereum (ETH) ar fi că a a reprezentat aproape 15% din piața globală, atingând astfel un nou vârf tot joi. Aici mai putem confirma că indicatorul de dominanță ETH a crescut cu aproape 4 puncte procentuale de la începutul anului 2021.

Ca viteza de a avansa la acest capitol, s-ar putea spune ca ETH a depășit BTC în ultimele șapte zile, înregistrând un randament pe care multi analisti îl cataloghează ca fiind impresionant, de 9,5%. 

ETH este a doua cea mai mare cryptomonedă în funcție de market cap și a scăzut doar cu 10% față de maximul său din trecut, în timp ce Bitcoin a suferit o corecție de peste 20%.

 

Un alt exemplu, Binance Coin (BNB) a avansat, de asemenea, în ceea ce privește cota sa din piața globală, aflându-se în creștere constantă în acest an, de la un procent de 0,71% înregistrat pe 1 ianuarie, la 4,17% pentru data de 25 aprilie. 

BNB beneficiază de susținere din partea mai multor factori fundamentali, inclusiv succesul tot mai extins al platformei Binance, dar și un burn de tokens coordonat , în valoare de 600 de milioane de dolari, ce a avut loc chiar în primul trimestru al anului.

 

Între timp, când vorbim despre restul cryptomonedelor din afara top 10, acestea au ajuns să își adjudece în total peste 18% din cota globală, pornind de la 11% la începutul lui 2021.

Meltem Demirors, directorul de strategie al managerului de investiții crypto CoinShares, a declarat, comentând asupra schimbării pieței:

 

“seeing a lot of folks chasing returns by moving further out on the risk spectrum.”

 

Demirors a mai punctat că, 94 de cryptomonede totalizează acum o capitalizare de piață de 1 miliard de dolari sau mai mult. La momentul scrierii acestui articol, cifra respectivă mai scăzuse la 87, potrivit CoinMarketCap. În plus, alte 7 proiecte suplimentare au fost evaluate la 900 milioane de dolari sau chiar mai mult.

Părerile analiștilor sunt împărțite, în legătură cu ritmul și cu producerea fenomenului pe care aceștia îl numesc altcoin season – un ciclu al pieței în care altcoins ar trebui să crească mai mult și mai bine față de dolar și de Bitcoin. 

Cu toate acestea săptămâna trecută, Ben Lilly, cofondator și analist la Jarvis Labs, a declarat pentru Cointelegraph că nu crede că acesta ar fi cel mai bun moment pentru reorientarea de la BTC, la altcoins, mai ales dacă se pune problema dintr-o perspectivă ajustată la risc.

De atunci și până azi, Filbfilb, cofondator al suitei de tranzacționare Decentrader, a declarat că ne apropiem acum de o perioada de boom majoră pentru altcoins.

Market cap-ul actual total pentru altcoins este de 937 miliarde dolari.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.