fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,714.000.43%
  • ethereumEthereum$3,047.530.76%
  • elrond-erd-2MultiversX$40.301.52%

Bank of America: Bitcoin se află într-o bulă speculativă

Cea mai optimistă estimare a traderilor este că Bitcoin va ajunge la 100.000 dolari în luna august a anului curent, însă o bulă speculativă ar putea nărui aceste vise. Bank of America (BoA) spune că, așa cum sugerează un sondaj realizat de instituție, piața se confruntă chiar în această perioadă cu o bulă speculativă Bitcoin.

Sondajul BoA a fost realizat în aprilie anul curent, ceea ce înseamnă că este recent. El dezvăluie faptul că nu mai puțin de trei din patru manageri de fonduri au temerea că Bitcoin ar fi într-o bulă speculativă.

În jur de 16% dintre respondenți sunt totuși de părere că așa ceva nu există, iar 10% nu sunt încă hotărâți cu privire la evoluția cryptomonedei care domină piața.

Detaliile sondajului efectuat de BoA nu au fost facute publice în întregime, la această oră. Totuși, această instituție este cunoscută ca fiind una a cărei poziție este împotriva cryptomonedelor și cu totul împotriva Bitcoin.

Bank of America a mai publicat rapoarte care nu pun cryptomoneda dominantă într-o lumină favorabilă, numind-o chiar un „simplu instrument de speculație.”

Totuși, studiul mai arată și că în jur de 7% dintre administratorii de fonduri chestionați sunt de părere că piața de acțiuni din SUA este, și ea, într-o bulă.

În ianuarie 2021, când BTC a trecut de pragul de 40.000 de dolari pentru prima oară, strategul principal de investiții al BoA, Michael Hartnett, a spus despre Bitcoin că este „mama tuturor bulelor.”

Deși Bank of America își arată, în continuare, îngrijorarea față de cryptomonedă, Bitcoin continuă să crească. Pe 14 aprilie, Bitcoin a atins ATH-ul de 64.829,14 dolari.

Recentele schimbări de prețuri ale Bitcoin seamănă foarte mult cu o schemă de distribuție creată de Richard Demille Wyckoff, un regretat tehnician de piață, după cum spune un analist crypto citat de NewsBTC.com.

Teoriile lui Wyckoff prezintă utilitate pe întreaga piață financiară. În cazul de față, conform teoriei tehnicianului, „omul compozit” este cel care controlează piața. Acesta ar fi o entitate misterioasă, un „investitor-balenă” care va trece prin patru faze diferite pe piață, prima fiind acumularea, a doua fiind creșterea prețului, a treia reprezentând distribuția și a patra scăderea prețului.

Este considerat că piețele se mișcă în această manieră, iar fiecare fază are propriile scheme, după cum a gândit Wyckoff această teorie.

Raportată la o astfel de schemă, evoluția prețului Bitcoin nu aduce semne bune pentru investitorii actuali. O înrăutățire a lucrurilor ar fi cauzată de raliul puternic din ultimele 12 luni, unde au fost puține corecții, de niște tehnici supraîncălzite și de un rar semnal de top apărut pentru prima oară din anul 2017.

În cazul în care analistul crypto care a dat drept exemplu teoria lui Wyckoff are dreptate, iar motivul pentru care urcarea Bitcoin s-a oprit la 60.000 de dolari ar fi distribuția, următoarea fază poate fi una de reducere a prețului (ducând la o ștergere a unei părți din majorarea din ultimul an).

În 2019 și 2020, Bitcoin s-a situat într-o fază de acumulare completă, unde investitorii au acumulat cryptomonedă pentru a se pregăti de o creștere de piață. Investitorii au acumulat profituri masive, având în vedere că Bitcoin a crescut de la numai 4.000 dolari, la 64.500 dolari și perspectivele sale sunt încă de creștere.

Sentimentul pieței pe termen lung în ceea ce privește Bitcoin și Ethereum este unul copleșitor ascendent, însă pe termen scurt rămâne eterogen. Acest lucru se explică prin faptul că analiștii crypto folosesc termenul „preț de descoperire” atunci când se referă la creșterea unui activ la un nou nivel istoric.

Când prețul Bitcoin a depășit 62.000 de dolari, pe 13 aprilie anul curent, valoarea atinsă a fost numită „preț de acoperire.” Formularea aceasta poate constitui o amenințare asupra pieței deoarece istoria ne învață că se pot întâmpla două lucruri când un activ ajunge în această fază: fie piața va manifesta un impuls puternic când moneda va urma o traiectorie ascendentă, fie va trece printr-o corecție severă în urma supra-achiziționării. 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *