fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,705.004.07%
  • ethereumEthereum$2,725.859.20%
  • ElrondElrond$102.995.32%

Banca centrală din Coreea de Sud va colabora cu Kakao pentru dezvoltarea CBDC-ului țării

kakao

Oficialii băncii centrale din Coreea de Sud au ales să colaboreze cu departamentul blockchain intitulat Ground X al gigantului tech Kakao Corp.

După cum am anunțat într-un articol precedent, banca centrală a Coreei de Sud era până acum în procesul de căutare a unul colaborator pentru dezvoltarea proiectului său CBDC.

Mai precis, banca urmărea obținerea de suport tehnologic pentru proiect, care va fi acum oferit de Kakao. Cei de la Kako vor fi acum responsabili pentru stocarea și verificarea de investiții nelistate sub forma de NFTs pe blockchain-ul lor public.

Investițiile nelistate sunt investițiile în acțiunile (shares) unor companii sau în asset-uri care nu sunt tranzacționate pe piața liberă. Așadar, aceste tipuri de asset-uri pot fi tranzacționate în stil OTC (Over-the-Counter).

Acțiunile de acest tip sunt eliberate de obicei înaintea eliberării lor publicului, sub forma unor runde de investiții private. Interesant este că acest tip de piață (OTC) a crescut enorm în Coreea de Sud.

Acest fenomen este responsabil pentru market cap-ul de 1.1 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2020 al exchange-ului K-OTC. Creșterea în popularitate a trading-ului OTC este o măsură a entuziasmului crypto în rundul publicului.

În ultimul timp, autoritățile financiare din Coreea de Sud au implementat reglementări tot mai stricte sectorului crypto, forțând exchange-urile să intre în parteneriate cu bănci.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *