fbpx
  • bitcoinBitcoin$57,133.000.28%
  • ethereumEthereum$4,535.54-1.33%
  • ElrondElrond$358.95-10.87%

Animoca Brands va rambursa 265 ETH pierduți într-un fake NFT drop

phantom galaxies hack

Bine cunoscuta companie de gaming și venture capital Animoca Brands, precum și subsidiarul său Blowfish Studios, au promis utilizatorilor că vor rambursa cei 256 ETH (1.1 milioane de dolari) pierduți într-o vânzare falsă de NFT-uri pe un canal de Discord.

Minting-ul a avut loc noaptea, aproape de 3 AM, pe 19 noiembrie și a durat 3 ore în care au avut loc 1571 de tranzacții. Serverul de Discord vizat a fost cel al Phantom Galaxies.

Phantom Galaxies este un joc la care lucrează cei de la Blowfish Studios, iar canalul său de Discord are peste 94,000 de utilizatori. Hackerii au reușit să obțină control asupra unui cont de administrator. Aceștia au banat apoi toți advisorii, moderatorii și restul echipei.

Aceștia au început apoi să posteze anunțuri spunând că proiectul lansează o serie de NFT-uri ”surpriză.” Utilizatorii au fost redirecționați către o platformă de minting falsă care percepea o taxă de 0.1 ETH pentru minting.

CEO-ul Animoca Brands, Yat Siu, a avertizat utilizatorii asupra celor întâmplate prin intermediul unui tweet la aproximativ o oră după ce a început totul. Mai târziu, acesta a declarat tot pe Twitter că utilizatorii afectați vor fi compensați.

Animoca Brands a confirmat ieri (24 noiembrie) printr-un articol postat pe site-ul lor oficial că userii afectați vor fi într-adevăr recompensați pentru daunele suferite.

Atacul este deci similar cu unul suferit recent de canalul de Discord al celebrului artist Beeple, despre care am scris într-un articol precedent.

Conform unui raport publicat pe 21 octombrie de compania de securitate RiskIQ, Discord pare să devină o platformă din ce în ce mai populară pentru hackeri. În luna aprilie, o altă firmă de securitate digitală pe nume Talos Intelligence a ajuns la o concluzie similară.

“Attackers are leveraging collaboration platforms, such as Discord and Slack, to stay under the radar and evade organizational defenses.”

… au declarat aceștia la vremea respectivă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *