fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.94%
    $22,743.00
  • ethereumEthereum-2.19%
    $1,636.32
  • elrond-erd-2MultiversX-2.73%
    $45.63

Americanii, victimele înșelăciunilor romantice.

O analiză realizată de Bankless Times dezvăluie pierderi de 185 de milioane de dolari în rândul înşelătoriilor din spaţiul crypto. Escrocheriile de dragoste au existat de mult timp pe internet, dar au devenit din ce în ce mai populare.

Scam-ul se bazează pe persoane ce prezintă un interes romantic pentru victima şi petrec timp câştigându-şi încrederea pe internet. După ce încrederea victimei a fost câştigată, persoană îi oferă “sfaturi” despre cum să investească bani în crypto. Astfel, escrocii îi pun pun pe victime să depună fonduri pe platforme şi exchange-uri false, fondurile ajungând de fapt în buzunarele lor.

„Victimele înșelătoriilor romantice învață că inima nu este atât de deșteaptă la greu”, a spus Jonathan Merry, CEO Bankless Times. „Căutarea lor după iubire îi face să fie ținte ușoare pentru indivizii complice care îi păcălesc și pleacă cu banii.”

Chiar dacă vârstnicii ar părea că sunt mai predispuşi la astfel de înşelăciuni, persoanele de 30 de ani sunt cele mai afectate.

Alte forme de fraude crypto care provoacă ravagii asupra persoanelor din SUA sunt uzurparea de identitate a oficialilor de afaceri și guvernamentali. Comisia Federală pentru Comerț (FTC) raportează că aproape 50.000 de americani au pierdut în mod colectiv 1 miliard de dolari din activitățile fraudatorilor.

FBI a lansat un avertisment către toţi cetăţenii din SUA cu privire la riscurile la care se supun în spaţiul crypto. Avertismentul include şi sfaturi despre fraudele ce privesc propuneri de căsătorie, şantajul şi oferirea de locuri de muncă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *